Dans- en Balletstudio Violetta geeft danslessen voor jong en oud

Kom jij dansen bij Balletstudio Violetta?

Dansen is goed voor je houding, je wordt er fit van en het is een leuke manier om in beweging te blijven. Of je nu al jaren ervaring hebt met dansen of nu pas wilt beginnen, bij onze studio vinden wij samen een plekje voor je. Volg ballet-, moderne dans-,  Bodyharmony- of Pilateslessen.

Tot ziens in de studio!
 

Balletdanslessen volgen? Het kan bij Balletstudio Violetta

Veel meer dan balletdansen

Bij onze dansschool bieden we meer aan dan alleen balletdansen. Hou je van lyrisch bewegen of juist je lichaam gespierd en sterker maken? Kijk hieronder welke les jou aantrekt. Of je nu net met de eerste danspasje begint of al ervaren danser bent.


Ons lesaanbod:


Balletlessen voor kinderen geven we bij Dans- en Balletstudio Violetta

Ballet

Ballet voor (jong)volwassenen
Beginners/intermediate/gevorderd

Voor ballet heb je discipline nodig, een goede houding en souplesse van het lichaam. Je leert daarbij ook de juiste Franse benamingen voor de passen. Denk aan grand plié, tendu en rondes de jambes. Je leert de verschillende posities en hoe je goed aan de barre staat.

Al wat meer gevorderd? Dan kun je bij ons ook spitzentraining volgen.

Lesdagen en tijden

Dinsdag 18.30-19.30 uur

Dinsdag 19.30-20.15 uur; Spitzentraining

Vrijdag 18.30-19.30 uur

Ben je op zoek naar balletlessen voor jongvolwassenen? Volg ze bij Dans- en Balletstudio Violetta

Moderne dans

Bij moderne dans wordt er soms lyrisch en soms dynamisch gedanst. We luisteren naar de tekst  van de muziek en maken hier een choreografie op. Een goede houding, souplesse en muzikaliteit zijn daarbij van belang. Moderne dans kent verschillende soorten stijlen, waar we allemaal kennis mee gaan maken.

We dansen op pop, jazz, klassiek en wereldmuziek. Daarbij beweeg je vrij en door alle hoogtelagen.
 

Lesdagen en tijden

Vrijdag 19.30-20.30 uur

Fit worden? Volg pilateslessen bij Dans- en Balletstudio Violetta in Ridderkerk

Pilates

Bij Pilates draait alles om een betere houding en sterkere spieren. In de les voeren we een serie oefeningen uit op een mat of handdoek. We werken bij iedere oefening vanuit het ‘powerhouse’. Dit bestaat uit de buik, onderrug en de bil- en dijbeenspieren. We voeren alle oefeningen met controle en precisie uit. Je krijgt een betere houding, een sterkere rug, krachtige spieren en een plattere buik. Door de Pilateslessen wordt het lijf flexibeler en krijg je een positiever lichaamsbewustzijn. De oefeningen volgen elkaar vloeiend en ritmisch op. Daardoor krijgt je lichaam een echte work-out.

 

Lesdag en tijd
Dinsdag 20.15-21.00 uur
Neem je eigen matje en handdoek mee. 

Bodyharmony

Bodyharmony is een combinatie van yoga- en pilatesoefeningen. 45 minuten lang doe je oefeningen en stretches voor soepele spieren en gewrichten. Dat doe je staand, zittend en liggend. Soms met en soms zonder muziek. Na de les beweeg je weer soepel en voel je je relaxed.

 

Lesdag en tijd

Vrijdag 20.30-21.15 uur

Neem je eigen matje en handdoek mee.