Op een leuke manier bewegen? Volg danslessen bij Balletstudio Violetta

Leer dansen bij ons

Jij kunt, als student van Balletstudio Violetta, een studieprogramma van 150 uur, van de CID volgen bij ons. Na afronding ontvang je een officieel en internationaal erkend certificaat. Dit kan, omdat Violetta lid is van de International Dance Council, Unesco (CID). Wil je dit? Stuur ons een email.

Je kunt gedurende het lesjaar ook meedoen aan verschillende projecten en workshops. Denk bijvoorbeeld aan dansprojecten met livemuziek, workshops met verschillende dansante onderwerpen en lezingen.

Deze optredens worden veelal gegeven door Compagnie Violetta. Onze eigen compagnie voor semi-professionele volwassen dansers. Ook jij, als volwassenen semi-professionele danser, kunt een van onze dansers worden.

Bent u een zakelijke klant en wilt u meer weten? Ga naar de site van Corporate Movements

Benieuwd naar ons team? Wij stellen ons aan je voor.

Balletstudio Violetta geeft dansles aan jong en oud

Anne-Marie Violetta Pos-Terlouw

(Member of the International Dance Council CID, Unesco)

Oprichter en eigenaar van Balletstudio Violetta en Compagnie Violetta. Eerstegraads bevoegd dansdocente met specialisatie ballet en moderne dans. Opleiding gevolgd aan Codarts, Rotterdam na de Havo voor muziek en Dans. Nu ook stagebegeleider bij Codarts en examinator bij Albeda Dans College. Geeft advies en begeleiding aan collega dansdocenten en dansscholen als 'balletconsulent.'

Geeft ook lezingen bij congressen van de CID Unesco in onder andere Sint Petersburg, Athene en Parijs. Geeft balletmasterclasses in de zomer in Seoul, Zuid-Korea. Is medeoprichter van het IIDDFestival Rotterdam, een festival ter viering van de Internationale Dansdag van de Internationale Dans Raad van Unesco.

Op zoek naar danslessen in Ridderkerk? Kom naar Balletstudio Violetta

Agnes Philipsen

(Member of the International Dance Council CID, Unesco)

Agnes is afgestudeerd aan de HBO-opleiding Bachelor Dance in Education te Codarts in Rotterdam en heeft hiermee haar eerstegraads dansdocent bevoegdheid behaald. Tijdens haar studie is ze in diverse dansstijlen en technieken getraind en geschoold om hierin les te geven. Daarbij heeft ze ook diverse choreografieën gedanst en heeft zich gespecialiseerd in de floorworktechniek. Naast lesgeven is zij ook werkzaam als danseres bij Danstheater Aya.

Agnes vind het belangrijk dat haar leerlingen in haar lessen fysiek uitgedaagd worden door intensieve oefeningen en combinaties uit te voeren. Maar ook om de mogelijkheden van het lijf te onderzoeken.

Agnes geeft onder andere ook les bij Codarts, Fontys Hogeschool en de  SKVR.

Wil jij leren dansen op hiphop of jazzmuziek? Het kan allemaal bij onze dansstudio in Ridderkerk

Merle Popp

(Member of the International Dance Council CID, Unesco)

Ook Merle is afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze is eerstegraads bevoegd in het geven van balletdans, modern, jazz, urban en pilates.

Zij geeft les aan klein en groot en op elk niveau.

Merle is ook bekwaam in de Vaganovamethode die wij hier in de balletstudio hanteren en heeft een eigen moderne dansstijl die goed bij onze studio past. Daarnaast geeft zij bij ons moderne dans aan kinderen, tieners en volwassenen.

Merle geeft onder andere ook les bij Jazzdancestudio Marleen, Evites en de SKVR.

Expat in Rotterdam, come dance with us.

Roisin Verheul

(Member of the International Dance Council, Unesco)

Afgestudeerd aan Codarts en behaalde haar bachelor Uitvoerend dans. Roisin heeft 4 jaar gedanst bij het Internationaal Danstheater waarbij ze tourde in binnen- en buitenland. Zij werkt ook als freelancer in verchillende dansprojecten met verschillende choreografen.

Naast haar werk als danseres heeft ze ook ervaring in lesgeven en geeft les in klassiek ballet, spitzentraining en moderne dans. Het mooiste vind zij om haar leerlingen uit te dagen en ze daardoor te zien groeien. Om ze iedere les een stapje verder te helpen e nze te laten uitgroeien tot de best mogelijke danser of danseres die ze kunnen zijn.