Kleuterballet

Voor kinderen van 4 – 5 jaar

Ballet voor kinderen is een leuke manier om in beweging te blijven en plezier te hebben.

We gebruiken elementen uit klassiek ballet. Kinderen leren de beginselen volgens de Russische Vaganovamethode. Ook dansen en improviseren we op muziek uit verschillende culturen. Soms zingen we daar een liedje bij. Na deze balletlessen kan een leerling doorstromen naar kinderballet.

dinsdag 15.45-16.30 uur. Deze cursus is nog niet gestart!

Deze cursus start bij tenminste 7 aanmeldingen. Geef uw kind op via info@balletstudiovioletta.nl

 

 

Kinderballet

6-10 jaar, basisschool

Wat betekent plié? Hoe sta je goed aan de barre? En wat zijn de verschillende posities? Kinderen leren van ons het ‘vocabulaire’ van klassiek ballet, balletpassen, routines en kleine choreografieën. Wij doen dit aan de hand van de Russische Vaganovamethode. Er word ook geïmproviseerd en gedanst op verschillende soorten muziek. Houding, lenigheid en muzikaliteit zijn belangrijk.

Kinderballet 6-8 jaar: dinsdag 16.30-17.30 uur en donderdag 15.45-16.45 uur.

Gelieve aangeven bij aanmelding, naar welke lesdag uw voorkeur uit gaat.

Blok 1: t/m december 2017. Op de dinsdag een cursus van nog 5 lessen voor 37,50 euro. Op de donderdag een cursus van nog 5 lessen voor 37,50 euro.

Kinderballet 8-10 jaar: donderdag 16.45-17.45 uur. Blok 1: t/m december 2017, een cursus van  nog 5 lessen voor 37,50 euro.

Bij genoeg animo gaan deze cursussen gewoon door in 2018.

 

Of je nu ervaren of beginner bent: iedereen is welkom om danslessen te volgen bij Dans- en Balletstudio Violetta

Ballet voor tieners

Beginners/intermediate/gevorderd

Balletdansers staan bekend om hun mooie houding en gracieuze passen. Tijdens onze balletlessen werken we hier ook aan: een goede houding, souplesse van het lichaam, ballettechniek en het bijbehorende vocabulaire. Tweede positie, relevé, arabesque. Termen waarvan jij straks allemaal weet wat ze betekenen. We werken volgens de Russische Vaganovamethode. Ben je al wat meer gevorderd? Dan ga je ook leren dansen op spitzen.

Het belangrijkste bij alle danslessen blijft: plezier hebben en je creativiteit kwijt kunnen.

 

Donderdag 18.00-19.00 uur. Blok 1: t/m december 2017, cursus van nog 5 lessen voor 45 euro.

In combinatie met moderne dans is er een korting op het cursusgeld. Bij genoeg animo gaat deze cursus gewoon door in 2018.

 

Moderne dans voor tieners

Intermediate/gevorderd

Lijkt het je leuk om moderne dans te leren? Wil je graag weten hoe je moderne danstechnieken gebruikt, maar daarnaast ook leren improviseren en zelf creëren? We gebruiken verschillende soorten en stijlen muziek om op te dansen. Denk aan pop, jazz, klassiek en wereldmuziek. Je beweegt door de ruimte, over de vloer en maakt veel draaien en sprongen. Hierdoor ontwikkel je kracht en souplesse. Ook ontwikkel je muzikaliteit en stimuleren we creatief denken. Moderne dans is dynamisch en lyrisch. Met je dans beeld je een verhaal uit en breng je emotie over.

 

Donderdag 19.15-20.15 uur. Blok 1: t/m december 2017, cursus van nog 5 lessen voor 45 euro.

In combinatie met ballet is er een korting op het cursusgeld. Bij genoeg animo gaat deze cursus gewoon door in 2018.