Op zoek naar hiphoplessen in Ridderkerk? Kom naar Dans- en Balletstudio Violetta

Balletstudio Violetta: danslessen voor kinderen

Schuilt er een echte prima ballerina in je kind? Of ben je al wat ouder en wil je mooie moderne dansmoves leren? Bij onze dansschool geven we les aan de allerkleinste, maar ook aan tieners. Wil je op ballet of liever moderne dans? Het kan allemaal bij onze studio. En voor degenen die van dans hun beroep willen maken, bieden wij auditietraining aan binnen ons talentontwikkelingsprogramma.

Tot ziens in de studio!

Wil jij leren balletdansen? Dat kan bij onze studio in Rotterdam.

Leer dansen bij ons

Welk type dans je ook wilt leren, onze ervaren docenten leren je de juiste danstechnieken. Ben je beginnend danser, doe je het alleen voor je plezier of wil je het allemaal wat serieuzer aanpakken? Meld ons wat jouw doel is om dansles te volgen en samen werken we er naar toe. Voorop staat dat je dansplezier ervaart en daarbij ook je danstechniek ontwikkelt.

We bieden:


 

Jazzdancelessen volgen? Het kan bij Dans- en Balletstudio Violetta

Kleuterballet

Voor kinderen van 4 – 5 jaar

Staat jouw kind de hele dag in de kamer te dansen? Ballet voor kinderen is een leuke manier om in beweging te blijven en plezier te hebben.

Bij de balletlessen voor kinderen gebruiken we elementen uit verschillende dansstijlen, maar voornamelijk uit klassiek ballet. Kinderen leren de beginselen van het klassiek ballet volgens de Russische Vaganovamethode. We dansen en improviseren ook op muziek uit verschillende culturen. Soms zingen we daar ook een liedje bij. Na deze balletlessen kan een leerling doorstromen naar kinderballet.

Lesdag en tijd: dinsdag 15.45-16.30 uur

 

 

Kinderballet

6-10 jaar, basisschool

Wat betekent plié? Hoe sta je goed aan de barre? En wat zijn de verschillende posities? Tijdens deze lessen leren de kinderen het ‘vocabulaire’ van klassiek ballet, balletpassen, routines en kleine choreografieën. Er wordt ook geïmproviseerd en gedanst op verschillende soorten muziek. We werken aan de houding, lenigheid en muzikaliteit. We werken hierbij volgens de Russische Vaganovamethode. Bij ballet horen traditie en discipline. Maar daarbij vergeten we natuurlijk vooral niet om plezier te hebben.

Lesdag en tijd: Kinderballet 6-8 jaar: dinsdag 16.30-17.30 uur en donderdag 15.45-16.45 uur.

Lesdag en tijd: Kinderballet 8-10 jaar: donderdag 16.45-17.45 uur.

 

 

Of je nu ervaren of beginner bent: iedereen is welkom om danslessen te volgen bij Dans- en Balletstudio Violetta

Ballet voor tieners

Beginners/intermediate/gevorderd

Balletdansers staan bekend om hun mooie houding en gracieuze passen. Tijdens onze balletlessen werken we hier ook aan: een goede houding, souplesse van het lichaam, ballettechniek en het bijbehorende vocabulaire. Tweede positie, relevé, arabesque. Termen waarvan jij straks allemaal weet wat ze betekenen. We werken volgens de Russische Vaganovamethode. Ben je al wat meer gevorderd? Dan ga je ook leren dansen op spitzen.

Het belangrijkste bij alle danslessen blijft: plezier hebben en je creativiteit kwijt kunnen.

Lesdag en tijd: donderdag 18.00-19.00 uur

 

 

Moderne dans voor tieners

Intermediate/gevorderd

Lijkt het je leuk om moderne dans te leren? Wil je graag weten hoe je moderne danstechnieken gebruikt, maar daarnaast ook leren improviseren en zelf creëren? We gebruiken verschillende soorten en stijlen muziek om op te dansen. Denk aan pop, jazz, klassiek en wereldmuziek. Je beweegt door de ruimte, over de vloer en maakt veel draaien en sprongen. Hierdoor ontwikkel je kracht en souplesse. Ook ontwikkel je muzikaliteit en stimuleren we creatief denken. Moderne dans is dynamisch en lyrisch. Met je dans beeld je een verhaal uit en breng je emotie over.


Lesdag en tijd: donderdag 19.15-20.15 uur.