Op zoek naar hiphoplessen in Ridderkerk? Kom naar Dans- en Balletstudio Violetta

Balletstudio Violetta: danslessen voor kinderen

Schuilt er een echte prima ballerina in jouw kind? Of ben je al wat ouder en wil je zelf een mooie moderne danschoreografie leren? Bij onze dansschool geven we les aan kleuters en kinderen, maar ook aan tieners. Wil je op ballet of liever moderne dans? Het kan bij onze studio.

En voor degenen die van dans hun beroep willen maken, bieden wij auditietraining aan binnen ons talentontwikkelingsprogramma. Ook kunnen onze leerlingen het speciale 150-studie uren programma volgen van de Internationale Dans Raad van Unesco. Als bekroning ontvangt de leerling een internationaal certificaat.

 

 

 

Wil jij leren balletdansen? Dat kan bij onze studio in Rotterdam.

Leer dansen bij ons

Onze ervaren docenten leren je de juiste danstechniek. Ben je beginnend danser, doe je het alleen voor je plezier of wil je het allemaal wat serieuzer aanpakken? Meld ons wat jouw doel is om dansles te volgen en samen werken we er naar toe. Voorop staat dat je dansplezier ervaart en daarbij ook je danstechniek ontwikkelt.

We bieden:


 

Kleuterballet

Voor kinderen van 4 – 5 jaar

Staat jouw kind de hele dag in de kamer te dansen? Ballet voor kinderen is een leuke manier om in beweging te blijven en plezier te hebben.

Bij de balletlessen voor kinderen gebruiken we elementen uit verschillende dansstijlen, maar voornamelijk uit klassiek ballet. Kinderen leren de beginselen van het klassiek ballet volgens de Russische Vaganovamethode. We dansen en improviseren ook op muziek uit verschillende culturen. Soms zingen we daar ook een liedje bij. Na deze balletlessen kan een leerling doorstromen naar kinderballet.

Lesdag, tijd en cursusgeld: dinsdag 15.45-16.30 uur.

Deze cursus start bij tenminste 7 aanmeldingen. Geef uw kind op via info@balletstudiovioletta.nl

 

 

Kinderballet

6-10 jaar, basisschool

Wat betekent plié? Hoe sta je goed aan de barre? En wat zijn de verschillende posities? Tijdens deze lessen leren de kinderen het ‘vocabulaire’ van klassiek ballet, balletpassen, routines en kleine choreografieën. Er wordt ook geïmproviseerd en gedanst op verschillende soorten muziek. We werken aan de houding, lenigheid en muzikaliteit. We werken hierbij volgens de Russische Vaganovamethode. Bij ballet horen traditie en discipline. Maar daarbij vergeten we natuurlijk vooral niet om plezier te hebben.

Lesdag, tijd en cursusgeld:

Kinderballet 6-8 jaar: dinsdag 16.30-17.30 uur en donderdag 15.45-16.45 uur. Gelieve aangeven bij aanmelding, naar welke lesdag uw voorkeur uit gaat.

Blok 1: t/m december 2017. Op de dinsdag een cursus van 10 lessen voor 75 euro. Op de donderdag een cursus van 11 lessen voor 82,50 euro.

Kinderballet 8-10 jaar: donderdag 16.45-17.45 uur. Blok 1: t/m december 2017, cursus van 11 lessen voor 82,50 euro.

 

 

Of je nu ervaren of beginner bent: iedereen is welkom om danslessen te volgen bij Dans- en Balletstudio Violetta

Ballet voor tieners

Beginners/intermediate/gevorderd

Balletdansers staan bekend om hun mooie houding en gracieuze passen. Tijdens onze balletlessen werken we hier ook aan: een goede houding, souplesse van het lichaam, ballettechniek en het bijbehorende vocabulaire. Tweede positie, relevé, arabesque. Termen waarvan jij straks allemaal weet wat ze betekenen. We werken volgens de Russische Vaganovamethode. Ben je al wat meer gevorderd? Dan ga je ook leren dansen op spitzen.

Het belangrijkste bij alle danslessen blijft: plezier hebben en je creativiteit kwijt kunnen.

Lesdag, tijd en cursusgeld:

Donderdag 18.00-19.00 uur. Blok 1: t/m december 2017, cursus van 11 lessen voor 99 euro.

In combinatie met moderne dans is er een korting op het cursusgeld!

 

Moderne dans voor tieners

Intermediate/gevorderd

Lijkt het je leuk om moderne dans te leren? Wil je graag weten hoe je moderne danstechnieken gebruikt, maar daarnaast ook leren improviseren en zelf creëren? We gebruiken verschillende soorten en stijlen muziek om op te dansen. Denk aan pop, jazz, klassiek en wereldmuziek. Je beweegt door de ruimte, over de vloer en maakt veel draaien en sprongen. Hierdoor ontwikkel je kracht en souplesse. Ook ontwikkel je muzikaliteit en stimuleren we creatief denken. Moderne dans is dynamisch en lyrisch. Met je dans beeld je een verhaal uit en breng je emotie over.


Lesdag, tijd en cursusgeld:

Donderdag 19.15-20.15 uur. Blok 1: t/m december 2017, cursus van 11 lessen voor 99 euro.

In combinatie met ballet is er een korting op het cursusgeld!